Jouw totaalleverancier

Betrouwbaar. Flexibel.
Gedreven. Dat is Green’05.

Als totaalleverancier van groene kamerplanten en bloeiende tuinplanten zetten wij ons sinds 2005 in om de retail, grootwinkelbedrijven en discounters te voorzien van een gevarieerd assortiment planten. En dat doen we elke dag weer met veel enthousiasme.

Ons bedrijf – bestaande uit meerdere vestigingen in Lansingerland en Westland – is in totaal ± 35 hectare groot. Om het klimaat optimaal te kunnen aanpassen aan het product, zijn de teeltvloeren op alle vestigingen voorzien van meerdere afdelingen. Daarnaast heeft iedere vestiging een eigen verwerkingsruimte en dockshelter(s), waardoor wij grote volumes planten snel kunnen verwerken en afhandelen voor transport.

Over Green'05

Hoe we ooit begonnen.
En waar we nu staan.

1995
Arco van der Kaaij

In 1995 is Arco van der Kaaij zelfstandig in de tuinbouw begonnen aan de Poelkade in 's-Gravenzande.
Al vanaf het eerste moment ligt de focus op de retail.

Huur extra vestigingen

Om alle orders te kunnen leveren, hebben we kort na de oprichting een aantal extra vestigingen
gehuurd.

2005
Naamswijziging / 10 hectare

In 2005 hebben we vervolgens een locatie van 10 hectare in gebruik genomen aan de Leeuwenhoekweg 74 in Bergschenhoek. En nog een mijlpaal: we hebben onze naam veranderd in Green’05 BV. De ontstane oppervlakte aan de Leeuwenhoekweg bood ons, naast het jaarrond kweken van groene planten, tevens de mogelijkheid te starten met het produceren van seizoensplanten. Op dit moment is deze locatie nog steeds onze hoofdvestiging.

2008
Snelle groei / extra vestigingen

Door onze snelle groei kwamen we na een aantal jaren toch weer ruimte tekort. Daarom hebben we in 2008 een extra vestiging geopend aan de Hoogweg 15f in De Lier.
Ook in Bleiswijk werd er rond dezelfde tijd een nieuwe vestiging in gebruik genomen (Hoekeindseweg 111 in Bleiswijk). Op deze locatie wordt gebruik gemaakt van roltafels: ideaal voor onze Phalaenopsis.

2012
Reconstructie / uitbreiding

Na de reconstructie van de Laan van de Heilige Lambertus is er in 2012 weer een vestiging bijgekomen. Dit keer in 's-Gravenzande.
In 2013 hebben we de locatie aan de Hoogweg in De Lier weer verkocht en hebben we een vestiging
gekocht aan de Hoekeindseweg 93 in Bleiswijk.

2016
Extra vestiging

Vervolgens hebben we in 2016 onze vestiging aan de Oranjesluisweg 6A in Naaldwijk in gebruik genomen.

Nu
35 hectare teeltoppervlak

In januari 2021 heeft Green'05 orchideeënkwekerij Wooning Orchids overgenomen. Hierdoor kan op grotere schaal gefocust worden op de teelt van orchideeën. Hiermee beschikt Green‘05 momenteel over circa 35 hectare teeltoppervlak voor het produceren van een gevarieerd assortiment aan kamerplanten, seizoensplanten, Phalaenopsis en steeds weer nieuwe variëteiten. Met een enthousiast team werken we op alle locaties continu aan het verbeteren van teeltprestaties en productinnovaties. Daarnaast maken we gebruik van huurlocaties, zodat we – indien nodig – extra teeltoppervlak tot onze beschikking hebben en kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar onze producten.

Ons team werkt continu aan het verbeteren van teeltprestaties en productinnovaties.

Kom jij ons team versterken?